Muzische verhalen uit Indonesië
In dit vierde project van JIP&jij verbinden we ons met de verhalen en muziek uit Indonesië! In de winter van 2019 zoeken dirigenten Jonathan en Imre Ploeg samen met verhalenverteller Sjef Honer, singer-songwriter Annabel Laura (zie onder) naar de verhalen van Indonesië van vroeger en nu. We zingen prachtige volksliedjes en koorwerken uit verschillende delen van het land waar Nederland zo mee verbonden is. Samen met Sjef en Annabel Laura creëren we een muzikale vertelling, die we zullen opvoeren voor bijzondere groepen in Nederland. De concertlocaties zijn nog niet bekend, maar in het afgelopen project zongen we voor clienten in de geestelijke gezondheidszorg en gevangenen, naast het openbare concert midden in het bos.

We onderzoeken de Panji verhalen en de liederen van verschillende eilandgroepen. Ook zoeken we actief de verbinding op met de enorme Indonesische gemeenschap in Nederland. Wie weet klinkt er ook wel gamelan…

Meezingen? Je bent van harte welkom!

MELD JE NU AAN!

Inschrijfvoorwaarden

 • Iedereen is welkom, er is plek voor maximaal 50 zangers, op basis van volgorde van de aanmelding.
 • Nog nooit meegedaan met JIP&jij? Je kunt je na de eerste repetitie nog afmelden, tot en met 3 november. Na 3 november ben je automatisch onderdeel van het koor.
 • Van zangers verwachten we dat ze op de repetities aanwezig zijn. Bij meer dan 2 repetities afwezigheid behouden wij ons het recht te besluiten dat je niet mee kan doen aan de optredens.
 • Bij afmelding na 3 november bestaat er geen mogelijkheid voor restitutie van het deelnamegeld.
 • Afmelden voor een repetitie doe je uiterlijk 3 uur voor van tevoren via een mail naar jip-jij@gmail.com
 • Van JIP&jij krijg je een koormap in bruikleen. De bladmuziek mag je na het project houden.
 • Op onze website vind je de algemene voorwaarden en een privacy statement. Zie hiervoor:
  https://www.jip-jij.nl/algemene-voorwaarden/
  https://www.jip-jij.nl/privacy-statement/

JIP & jij
JIP & jij werkt vanuit het uitgangspunt dat de individuele kracht groter wordt als die gespiegeld wordt aan andere werelden en culturen. Het is een koor voor mensen van alle leeftijden, zonder audities en met een duidelijk maatschappelijk dienend profiel. Unieke samenwerkingen met minderheden in Utrecht verzekeren dit koor ook van een duidelijke artistieke en maatschappelijke boodschap. JIP & jij is een laagdrempelige en inclusieve manier om je als amateurzanger te verdiepen in – en verbinden met de samenleving als geheel. Iedereen mag meedoen, want zingen verbindt iedereen!

Bij ieder project gaat het koor een verbintenis aan met een doelgroep die buiten de koorleden zelf staat. De concerten zullen dan ook plaatsvinden in bijvoorbeeld gevangenissen, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, AZC’s, etc. Daar wordt dan met de lokale mensen samengewerkt en wordt dialoog bevorderd. Zo gaat het project écht over verbinden van verschillende groepen, om elkaar te inspireren.

JIP & jij staat onder leiding van twee bevlogen dirigenten: gebroeders Jonathan en Imre Ploeg.
JIP&jij zangers Nelleke, Lisanne en Michiel organiseren JIP&jij 3.