Zo zingen de bomen
In dit derde project van JIP&jij verbinden we ons met de natuur! In juni 2019 zoeken dirigenten Jonathan en Imre Ploeg samen met jou naar een herstelde verbinding met het bos. Net als menselijke families wonen de bomen samen met hun kinderen, communiceren ze met elkaar en ondersteunen ze elkaar. Maar kunnen ze ook zingen? En hoe klinkt dat dan? En mogen wij meezingen?

In dit project zingen we repertoire over de natuur van over de hele wereld. Geïmproviseerde natuurklanken wisselen we af met prachtige klassiekers en swingende muziek. Aan het eind van het project geven we drie bijzondere concerten. Zo zingen we voor clienten in de geestelijke gezondheidszorg en zingen we voor gevangenen; mensen die voor lange tijd zonder de natuur moeten leven. Én brengen we een heus wandelconcert voor vrienden en familie.

NIEUWE DATUM: Zondagavond 16 juni
Op zondagavond 16 juni geven we een concert in het bos in Zeist. Als publiek wordt je uitgenodigd om naar de Boswerf te komen. Vanaf daar lopen we samen door de prachtige bossen aan de rand van Zeist. Onderweg zingt JIP&jij muziek van over de hele wereld. Op deze website verschijnt binnenkort meer gedetailleerde informatie!

JIP&jij | Zo zingen de bomen | Concert in het Bos
Zondag 16 juni, 19.15 – 21.00 uur
Boswerf, Zeist


Klik hier voor alle praktische informatie.

JIP & jij
JIP & jij werkt vanuit het uitgangspunt dat de individuele kracht groter wordt als die gespiegeld wordt aan andere werelden en culturen. Het is een koor voor mensen van alle leeftijden, zonder audities en met een duidelijk maatschappelijk dienend profiel. Unieke samenwerkingen met minderheden in Utrecht verzekeren dit koor ook van een duidelijke artistieke en maatschappelijke boodschap. JIP & jij is een laagdrempelige en inclusieve manier om je als amateurzanger te verdiepen in – en verbinden met de samenleving als geheel. Iedereen mag meedoen, want zingen verbindt iedereen!

Bij ieder project gaat het koor een verbintenis aan met een doelgroep die buiten de koorleden zelf staat. De concerten zullen dan ook plaatsvinden in bijvoorbeeld gevangenissen, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, AZC’s, etc. Daar wordt dan met de lokale mensen samengewerkt en wordt dialoog bevorderd. Zo gaat het project écht over verbinden van verschillende groepen, om elkaar te inspireren.

JIP & jij staat onder leiding van twee bevlogen dirigenten: gebroeders Jonathan en Imre Ploeg.
JIP&jij zangers Nelleke, Lisanne en Michiel organiseren JIP&jij 3.