Dwarslopers Festival

Zaterdag 16 juni 2018, 13.00 – 22.30 uur
DWARSLOPERS FESTIVAL UTRECHT
Muziek, kunst, debat, workshops, wetenschap, theater, lezingen en meer

Ontdek wie je bent tijdens het  Dwarslopers Festival waar je wordt geïnspireerd om op zoek te gaan naar jouw plek in de wereld.

Meer dan 175 dwarslopers werken mee aan dit festival over identiteit, dilemma’s, keuzestress, burn-out, angst, dromen en idealen voor de toekomst.

Het festival  inspireert je om op zoek te gaan naar jouw plek in de wereld. Door verschillende disciplines en invalshoeken, krijg je nieuwe perspectieven in de zoektocht naar je persoonlijke en culturele identiteit in de wereld van nu.

Filosoof Bas Haring opent het festival. Daarna kun je workshops, debatten en lezingen volgen, films en exposities bekijken, en genieten van spoken word en concerten met muziek in allerlei genres.

Het festival wordt spetterend afgesloten met het Dwarslopers Slotconcert in de Grote Zaal van TivoliVredenburg, waarbij zo’n 175 zangers, muzikanten, componisten, dichters en anderen zich laten horen.

JIP&jij meets Catching Cultures Orchestra

Het nieuwste Utrechtse koor JIP&jij zingt tijdens het Dwarslopers Festival muziek uit het Midden Oosten! Zo’n vijfendertig zangers zingen samen met de professionele muzikanten Mohamad Alsamna (zang en ud), Ibrahim Khano (darbuka), Hamed Alshaabi (ney) en Wisam Dayoub (zang) én met het swingende Catching Cultures Orcehstra. Samen brengen ze ontroerende en opzwepende muziek uit het Midden Oosten, zoals
كانوا يا حبيبي (Kanu ya Habibi), لما بدا يتثنى (Lammaa Badaa Yatathanna) en أنا لحبيبي (Ana la Habibi).

JIP&jij, het Catching Cultures Orchestra en de solisten geven een concert in Cloud 9, samen met het Haarlems Studenten Koor. In de avond treden de zangers van JIP&jij op in het Dwarslopers Slotconcert in de Grote Zaal van TivoliVredenburg, samen met 130 andere Dwarslopers van Kamerkoor JIP, het Haarlems Studenten Koor, de Vrije Hogeschool en diverse solisten.

16 juni 2018, 14.15 – 15.10 uur | Concert JIP&jij, CCO en solisten | Dwarslopers Festival Utrecht
16 juni 2018, 20.15 – 22.30 uur | Dwarslopers Slotconcert, i.s.m. 175 zangers | Dwarslopers Festival Utrecht

 


LINE UP DWARSLOPERS SLOTCONCERT

175 dwarslopers | vier koren zingen samen nieuwe muziek
Kamerkoor JIP | indringende volksmuziek uit het Midden-Oosten en Midden-Europa
Koren |  Kamerkoor JIP, het Haarlems Studenten Koor, JIP&jij, de Vrije Hogeschool
Solisten Mireille Bittar (Syrië) – zang, Wasim Arslan (Syrië) – zang , Ghaeth Almaghoot (Syrië) – klarinet, Veys Dzhesur (Bulgarije/Turkije) – percussie, Nawras al Taki (Syrië) – zang
Componisten | Diederik van der Laag, Shafi Badreddin (Syrië), Amaral Vieira (Brazilië), Tony Overwater
Gesproken woord | Carmien Michels (België)

Tickets
De kaartverkoop voor het Dwarslopers Festival loopt via de website van Tivoli Vredenburg. Met een combiticket kun je naar zowel het middagprogramma als het Dwarslopers Slotconcert. Daarnaast kun je voor beide programma onderdelen aparte tickets kopen.

Boek hier je ticket voor het middagprogramma of een combi ticket.

Klik hier om je ticket voor het slotconcert te boeken of een combi ticket.

Het Dwarslopers Festival Utrecht wordt georganiseerd door tientallen jongeren vanuit de volgende organisaties:
Kamerkoor JIP
Vrije Hogeschool
JIP & jij
Haarlems Studenten Koor
TivoliVredenburg

 

De Dwarslopers Festivals zijn tot stand gekomen met de steun van:

Fonds voor Cultuurparticipatie | Gemeente Utrecht | Iona Stichting | Stichting Elise Mathilde Fonds | Stichting Utrecht Wereldmuziek | Fentener van Vlissingen Fonds | VSBfonds

       

   
  

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.