JIP & jij
JIP & jij werkt vanuit het uitgangspunt dat de individuele kracht groter wordt als die gespiegeld wordt aan andere werelden en culturen. Het is een koor voor mensen van alle leeftijden, zonder audities en met een duidelijk maatschappelijk dienend profiel. Unieke samenwerkingen met minderheden in Utrecht verzekeren dit koor ook van een duidelijke artistieke en maatschappelijke boodschap. JIP & jij is een laagdrempelige en inclusieve manier om je als amateurzanger te verdiepen in – en verbinden met de samenleving als geheel. Iedereen mag meedoen, want zingen verbindt iedereen!

Bij ieder project gaat het koor een verbintenis aan met een doelgroep die buiten de koorleden zelf staat. De concerten zullen dan ook plaatsvinden in bijvoorbeeld gevangenissen, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, AZC’s, etc. Daar wordt dan met de lokale mensen samengewerkt en wordt dialoog bevorderd. Zo gaat het project écht over verbinden van verschillende groepen, om elkaar te inspireren.

 

Jonathan  
Jonathan Ploeg
, dirigent & artistieke leiding

Jonathan studeerde in 2015 af aan het Utrechts Conservatorium voor klassiek zang en koordirectie bij resp. Jón Thorsteinsson en Rob Vermeulen. Hij zingt als tenor in Olga Vocal Ensemble.

Imre  
Imre Ploeg
, dirigent & artistieke leiding

Naast dirigent van Kamerkoor JIP is Imre freelance componist, workshopleider, coach en dirigent. Hij werkt onder andere voor de Vrije Hogeschool (dirigent en docent) en het Nederlands Studenten Kamerkoor (assistent-dirigent en componist in opdracht). Hij initieert tevens projecten rondom het thema muziek en natuur/duurzaamheid.

 
Immanuel Baan
, zakelijke leiding

Via zijn bedrijf Ambis voert Immanuel alle organisatorische en promotionele activiteiten uit voor Kamerkoor JIP, maar hij zingt ook mee in het koor bij de bassen. Naast Kamerkoor JIP vertegenwoordigt Immanuel ook andere muziek- en theatergezelschappen en werkt hij als Projectmanager bij verschillende internationale bedrijven.

Het bestuur van Stichting Kamerkoor JIP
Barbara  
Barbara Kos
, voorzitter

Barbara heeft Kamerkoor JIP leren kennen in 2016, zij was één van de sopranen in JIP6 – Op Doortocht. Als tiener zong Barbara al veel en bij JIP heeft zij opnieuw ontdekt hoe fijn het is om te zingen. Al snel was Barbara niet alleen zangeres maar ging ze meewerken in de organisatie. Sinds het voorjaar van 2017 is ze voorzitter van de stichting.

Lynn  
Lynn Eekhof
, secretaris

Lynn zong voor het eerst mee bij de hoge sopranen in JIP3 en was meteen verkocht. Als secretaris onderhoudt ze onder andere het contact tussen JIP en jou! Op het moment studeert Lynn voor onderzoeker in de Taalwetenschap aan de Universiteit van Utrecht.

 
Sara Lisa van Dusseldorp
, penningmeester

 
Sander Meiberg

Sander heeft een passie voor muziek en zingt sinds JIP10 met veel plezier mee bij de bassen. Hij combineert zijn werk als bestuurslid met een studie filosofie en politicologie aan het University College in Utrecht. Als acquisiteur is hij verantwoordelijk voor het werven van fondsen voor Kamerkoor JIP.
 
Jip Zant

Na haar propedeuse docent muziek, is Jip haar liefde voor muziek gaan voortzetten in haar vrije tijd. Sinds JIP9 zingt ze als hoge sopraan bij JIP, en sinds JIP11 is ze in het bestuur van JIP verantwoordelijk voor de PR. Momenteel studeert ze Franse taal en cultuur aan de universiteit van Utrecht.

Ook de mensen die nu niet meer in het bestuur zitten willen we graag blijven bedanken voor hun bijdrage aan Stichting Kamerkoor JIP.
Erik Leeuwis (penningmeester 2015 – 2018)
Laura Koelmans (voorzitter 2015 – 2016)
Jef Schaap (algemeen lid 2015 – 2016)