JIP & jij
JIP & jij werkt vanuit het uitgangspunt dat de individuele kracht groter wordt als die gespiegeld wordt aan andere werelden en culturen. Het is een koor voor mensen van alle leeftijden, zonder audities en met een duidelijk maatschappelijk dienend profiel. Unieke samenwerkingen met minderheden in Utrecht verzekeren dit koor ook van een duidelijke artistieke en maatschappelijke boodschap. JIP & jij is een laagdrempelige en inclusieve manier om je als amateurzanger te verdiepen in – en verbinden met de samenleving als geheel. Iedereen mag meedoen, want zingen verbindt iedereen!

Bij ieder project gaat het koor een verbintenis aan met een doelgroep die buiten de koorleden zelf staat. De concerten zullen dan ook plaatsvinden in bijvoorbeeld gevangenissen, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, AZC’s, etc. Daar wordt dan met de lokale mensen samengewerkt en wordt dialoog bevorderd. Zo gaat het project écht over verbinden van verschillende groepen, om elkaar te inspireren.

Jonathan   Jonathan Ploeg, dirigent & artistieke leiding

Jonathan studeerde in 2015 af aan het Utrechts Conservatorium voor klassiek zang en koordirectie bij resp. Jón Thorsteinsson en Rob Vermeulen. Hij zingt als tenor in Olga Vocal Ensemble.

Imre   Imre Ploeg, dirigent & artistieke leiding

Naast dirigent van Kamerkoor JIP is Imre freelance componist, workshopleider, coach en dirigent. Hij werkt onder andere voor de Vrije Hogeschool (dirigent en docent) en het Nederlands Studenten Kamerkoor (assistent-dirigent en componist in opdracht). Hij initieert tevens projecten rondom het thema muziek en natuur/duurzaamheid.

Het bestuur van Stichting Kamerkoor JIP
Barbara   Barbara Kos, voorzitter

Barbara heeft Kamerkoor JIP leren kennen in 2016, zij was één van de sopranen in JIP6 – Op Doortocht. Als tiener zong Barbara al veel en bij JIP heeft zij opnieuw ontdekt hoe fijn het is om te zingen. Al snel was Barbara niet alleen zangeres maar ging ze meewerken in de organisatie. Sinds het voorjaar van 2017 is ze voorzitter van de stichting.

  Anna Jongeneel, secretaris

Anna kwam voor het eerst in aanraking met JIP tijdens een concert van JIP8 en wist toen dat ze deel uit wilde maken van het koor. Vanaf JIP9 pendelt ze dan ook graag tussen Leiden en Utrecht om de alten te versterken! Momenteel rondt ze haar bachelor Taalwetenschap aan de Universiteit Leiden af, daarnaast onderhoudt ze als secretaris het contact tussen JIP en jou.

  Judith Eilander, penningmeester Judith volgde Kamerkoor JIP al een aantal jaren, terwijl ze zong in diverse koren in Amsterdam. Uiteindelijk besloot ze vanaf JIP10 de wekelijkse tocht naar Utrecht te maken. Judith werkt als programmacoördinator bij Cultureel Studentencentrum CREA in Amsterdam. Voor JIP is ze actief als penningmeester.
  Sander Meiberg Sander heeft een passie voor muziek en zingt sinds JIP10 met veel plezier mee bij de bassen. Hij combineert zijn werk als bestuurslid met een studie filosofie en politicologie aan het University College in Utrecht. Als acquisiteur is hij verantwoordelijk voor het werven van fondsen voor Kamerkoor JIP.
Pleun Bruinewoud Pleun zingt sinds JIP10 mee als sopraan bij Kamerkoor JIP. Als klein meisje begon ze met zingen op de Kathedrale Koorschool te Utrecht, waarna ze jarenlang in het koor van de Catharinakathedraal zong. Inmiddels combineert ze de opleiding Docent Muziek aan het conservatorium in Den Haag met de studie Taalwetenschap in Leiden. In het JIPbestuur is Pleun verantwoordelijk voor de PR.
  Nelleke Schreuders zingt vanaf project 1 met JIP&jij mee bij de sopranen. Het koor JIP&jij is een gezellige diverse groep mensen waar steeds weer nieuwe plannen uit voort komen voor een volgend project. Sinds het tweede project helpt Nelleke mee in de organisatie en nu met het derde project is ze aangeschoven bij het bestuur als vertegenwoordiger van JIP&jij.
Nelleke is leerkracht in het basisonderwijs en bezig een school/onderwijsconcept vorm te geven rondom buiten en bosonderwijs.

Ook de mensen die in het verleden voor het bestuur werkzaamheden hebben verricht willen we graag blijven bedanken voor hun bijdrage aan Stichting Kamerkoor JIP.
Sara Lisa van Dusseldorp (penningmeester 2018 – 2019)
Lynn Eekhof (secretaris 2015 – 2019)
Immanuel Baan (zakelijk leider 2013 – 2018)
Erik Leeuwis (penningmeester 2015 – 2018)
Laura Koelmans (voorzitter 2015 – 2016)
Jef Schaap (algemeen lid 2015 – 2016)
Jip Zant (algemeen lid/PR 2018 – 2019)